HET RAS

Oorsprong : Verenigde Staten

Er zijn 5 types , wij fokken het Alternatieve type

Leavitt: ontstaan uit Engelse bulldog -Bullmastiff – Am Pittbull en Am Bulldog

Hermes : Engelse Bulldog – Bull mastiff – Pitbull Terrier – Bordeauxdog

Victorian : Bullmastiff – Stafford – Engelse Bulldog  en Bordeauxdog

Renascence :  Am Bulldog – Hermes Bulldog –  Engelse Bulldog – Bullmastiff en de Bandogge

Alternatief : Atletische types met veel bone 100% Bulldoggen met een STERK KARAKTER en werklust voor de baas .

OPVOEDING / TRAINING

Wij zijn reeds begonnen met de socialisatie, opvoeding is de taak van het nieuwe baasje . Denk hierbij dat dit vaak veel energie, tijd en geduld vraagt, een pup moet nog alles leren en begrijpt in het begin niet wat er van hem gevraagd wordt. Niet iedere pup is hetzelfde, de ene leert sneller dan de andere, de ene is lui, de andere actief, de ene leergierig, de andere eerder koppig  ieder heeft zijn eigen karakter, het zijn tenslotte levende wezentjes . Wij geven wat informatie mee ivm opvoeding en staan de baasjes graag bij indien er vragen zijn, wacht hier echter niet mee tot het te laat is. De Bulldog is niet moeilijk op te voeden omdat ze meegaand en intelligent zijn, doch zij vragen een baas die sterk in zijn schoenen staat. De Old English Bulldog is zeer gevoelig voor het humeur van zijn baasje en de intonatie van de stem .

Voed hem dan ook op met zachte hand,

doch wees altijd DUIDELIJK en CONSEQUENT .
Ongewenst gedrag is achteraf vaak moeilijk af te leren .Probeer goed gedrag steeds te belonen . De Bulldog is een sterk ras , zowel mentaal als fysiek , daarom raden wij een puppycursus / basiscursus aan . Een hond is een roedeldier , het gezin is zijn roedel , leer hem daarom waar zijn plaats is binnen het gezin , laat hem weten dat jij de baas bent en hij de laagste is in rang . Dit doe je door bv : als eerste te eten , daarna hij , jij gaat als eerste naar binnen / buiten , laat je hond ook nooit hoger zitten dan jij want dan is hij de hoogste in rang . Sommigen hebben van nature een dikke vinger mentaliteit . Een goede opvoeding / cursus is dus niet onbelangrijk.

KARAKTER

Het karakter is overtuigend , moedig & alert , soms een beetje koppig , hoge will to please , zeer vriendelijk , beschermend voor hun gezin en echte kindervrienden . Laat je kind echter nooit alleen met je hond ( je weet nooit wat het kind doet en hoe je hond reageert ) Meestal is de Bulldog rustig in huis en actief buiten . Niet iedere Bulldog heeft nood aan een lange wandeling of actieve spelletjes , de meesten zijn eerder lui en vinden het voldoende eens een ommetje te doen , anderen hebben dan weer meer nood om te ravotten en hun energie kwijt te raken . VERZORGING Houd ooghoekjes , nagels en oren in de gaten .Controleer na een wandeling je hond steeds op teken.

OPLETTEN MET

Laat je hond met warm weer NOOIT achter in de wagen

Ga bij warm weer liefst wandelen ’ s morgens als het nog niet te warm is of ’ s avonds als het wat is afgekoeld

Wandel nooit op te hete asfalt ( voetzooltjes kunnen verbranden )

Vermijd grote inspanningen bij hitte  ( vermoed je dat je hond is oververhit , bel onmiddellijk je dierenarts , hij verteld je wat te doen, want dit is levensbedreigend ) Giet NOOIT  ijskoud water over de hond !!!!!!!

Zorg als je hond buiten is bij warm weer hij een schaduwrijke plaats heeft om te liggen en er voldoende fris ( niet ijskoud ) water aanwezig is

Laat je pup niet alleen bij een zwembad , vijver of beek , hij raakt er niet meer uit en verdrinkt

Laat je pup nooit alleen met een kauwbeen achter , het laatste stuk kunnen ze inslikken en stikken

Laat hem ook niet alleen spelen met een tennisbal , deze kan hij kapot bijten en de stukken zijn vlijmscherp of ander speelgoed dat hij kapot kan krijgen.

ERFELIJKE AANDOENINGEN

De Old English Bulldog is gezonder dan de meeste andere bulldog rassen, doch hebben ook zij in mindere mate last van een aantal bulleigen aandoeningen zoals ED/HD, patella, entropion / ectropion, allergieen, te smalle luchtpijp, te lang gehemelte enz ….  ED/HD is slechts voor 20% erfelijk, voor deze 20% nemen wij als verantwoord fokker onze verantwoordelijkheid door onze honden te laten testen alvorens wij er een nestje mee doen, ook de dekreuen die wij gebruiken van buiten onze kennel zijn getest, alle testresultaten zijn bij ons aanwezig. De overige 80% komt door de leefomstandigheden en niet door genetische afwijkingen.  Als ervaren fokker weten wij dat testen alleen niet voldoende is, zo zijn goede hoekingen en bespiering minstens van even groot belang bij de keuze van een goede  dekpartner. Kort samen gevat een hond met goede conformatie is belangrijker dan een hond met slechte conformatie. Ondanks dat een hond op rx vrij is, kan hij wel drager en vererver zijn. Een hond zonder hoekingen zal het dan erger doorgeven dan een hond met hoekingen. Verder is voeding ontzettend belangrijk, zo staan wij erop dat de nieuwe baasjes de brokken geven die wij aanbevelen tot de hond 1 jaar is en ons voedingsadvies opvolgen. Zij krijgen een zakje brokjes mee in het puppy pakketje samen met het voedingsschema.  Deze brok voorkomt dat je pup een groeispurt krijgt die nefast is en kan zorgen voor vergroeiingen van het skelet, waardoor dan weer ED/HD kan ontstaan. Ook raden wij aan de pup op gewicht te houden en zeker NIET TE ZWAAR laten worden. Het skelet van een pup bestaat alleen nog maar uit kraakbeen en groeischijven die nog ver uit elkaar staan. Het duurt bij een Bulldog ongeveer een jaar tot het kraakbeen is verbeent en de groeischijven dicht zijn, het is dus tot de leeftijd van 1 jaar niet aan te raden je pup *in en uit de wagen / zetel te laten springen.

* trappen te laten lopen

* op gladde vloeren laten lopen

* achter stuiterende balletjes laten hollen

* lange wandelingen maken

* te grote, lange inspanningen

* de pup met voor of achterpootjes oppakken of ergens onderuit trekken

* te lang in mul zand wandelen

* te zwaar laten worden

Geef steeds een kwalitatieve brok en laat je hond zeker niet te zwaar worden, dit kan je veel ellende en torenhoge dierenartskosten besparen. Zorg voor voldoende rust, een pup kent zijn grenzen niet en is vaak over zijn grenzen eer hij zich neerlegt, je kan hem hiervoor in een bench zetten zodat hij zijn rust heeft. De bench kan ook dienen voor als jullie wegmoeten, zo zit hij veilig en hoeft men zich geen zorgen te maken, ook om hem ’ s nachts zindelijk te maken kan deze van pas komen .  Een pup is ondanks dat ze er robuust uitzien het eerste levensjaar ZEER FRAGIEL, draag er dus zorg voor op een verantwoorde manier, je kan deze tijd onmogelijk terug overdoen .

Onze honden zijn ook allemaal getest op ED/HD , patella , rug , luchtpijp en zijn nagekeken op entropion en ectropion

Ook letten wij steeds op open neusgaten en honden met allergie worden uitgesloten voor de fok.

Gezondheid komt bij ons op de eerste plaats , daarna bouw en ook karakter, zo kiezen wij liefst voor een reu die in huiselijke kring leeft als wij een reu gebruiken buiten onze kennel.